Iman Amrani

Iman Amrani on palkittu multimediajournalisti, joka työskentelee tällä hetkellä Guardianissa. Hän tuottaa ja tekee lyhytdokumentteja ajankohtaisista poliittisista ja yhteiskunnallisista aiheista sekä kirjoittaa artikkeleita lehden eri osioihin.

Amrani on tuottanut sisältöjä myös muihin julkaisuihin, kuten The Independent, The New Statesman, Raconteur (The Timesin businessliite), Huffington Post ja Copa90. Hän toimii myös vierailevana kommentaattorina Al Jazeera and Africa News -uutiskanavilla.

Suuri osa Amranin töistä keskittyy marginaalisten äänten esilletuontiin, vähemmistökysymyksiin, kulttuuriin ja maahanmuuttoon. Hänen tavoitteenaan on löytää tarina julkisivun takaa ja päästä vaikeasti saavutettaviin paikkoihin, joista on mahdollista löytää uusia näkökulmia.

Amrani on raportoinut mm. Ranskaan, Belgiaan ja Isoon-Britanniaan tehtyjen terroriristi-iskujen jälkivaikutuksista, läntisen Saharan pakolaisleireistä ja huumeturismista Kolumbiassa. Hänen modernia maskuliinisuutta käsittelevä YouTube-sarjansa on saanut laajalti kiitosta.

Tutustu Mediapäivän ohjelmaan
Ilmoittaudu tapahtumaan