Lotta Folcker

Lotta Folckerin tehtävä Aftonbladet Labin päätoimittajana on tehdä Aftonbladetin digitaalinen toiminta kannattavaksi kehittämällä ja toteuttamalla uusia digitaalisia tuotteita.

Folcker testaa työssään mahdollisia liiketoimintamalleja sekä muokkaa organisaation työskentelytapoja aiempaa digitaalisemmiksi. Kaikkein tärkeintä on kuitenkin lisätä ymmärrystä asiakkaiden ja uusien käyttäjien toiveista ja käyttäytymisestä.

Folcker aloitti toimittajan uransa 16-vuotiaana kotikaupunkinsa paikallislehdessä. Sen jälkeen hän on työskennellyt Ruotsin keskeisimmissä sanomalehdissä ja tv-asemilla. Folckerin monipuolinen ura mediajohtajana käynnistyi vuonna 2011 Ruotsin television suurimman aamulähetyksen vetäjänä.

Viimeiset kuusi vuotta Folcker on työskennellyt Aftonbladetissa. Toimiessaan Aftonbladet TV:n johtajana hän nosti integroidun videon keskeiseksi tuotteeksi ja kasvatti digitaalisen tv:n tuottoja kolmanneksella.

Aftonbladetilla on vankka asema skandinaavisessa digitaalisessa uutisympäristössä 3,6 miljoonalla uniikilla vierailijalla päivässä. Aftonbladet on osa Schibsted-mediakonsernia.

Lotta Folcker puhuu Mediapäivässä käyttäjien ymmärtämisestä ja digitaalisen kasvun saavuttamisesta sen avulla.

Tutustu Mediapäivän ohjelmaan
Ilmoittaudu tapahtumaan