Kuvagalleria

Maakuntalehden arvoihin kuuluu hengenluonti

”Sanomalehden toimitustyössä luotettavuus ja riippumattomuus ovat arvoja, jotka nousevat yli muiden. Jokaisella lehdellä on sitten toki oma linjansa”, Savon Sanomien vastaava päätoimittaja Seppo Rönkkö toteaa.

”Maakuntalehden on oltava juttuvalinnoillaan maakunnan arjessa päivittäin. Lehden on tarjottava omalta alueeltaan kattavin, monipuolisin ja oivaltavin valikoima sekä mahdollisimman laaja kattaus valtakunnan ja ulkomaan uutisia ja ilmiöitä”, hän korostaa.

Rönkön mielestä juttujen on käsiteltävä monimutkaisiakin teemoja havainnollisesti ja konkretisoitava niiden vaikutukset ihmisten jokapäiväiseen elämään.

”Maakuntalehden arvoihin kuuluvat keskeisesti oman alueen etujen edistäminen ja hengenluonti”, Rönkkö painottaa.

”Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että epäkohdille käännetään selkä. Päinvastoin, ongelmiakin on käsiteltävä ja kritiikin ohella on kyettävä hakemaan ratkaisuja. Pelkästään asioiden arvosteleminen on kovin helppoa”, hän jatkaa.

Seppo Rönkkö keskustelee Mediapäivässä Kodin Kuvalehden päätoimittajan Minna McGillin kanssa siitä, mihin arvoja tarvitaan. Keskustelua voi seurata Arvosalissa klo 12.30 alkaen.

Rönkkö on toiminut yli 30 vuotta journalistina. Hän on seurannut aitiopaikalta mediayhtiöiden toimintaympäristön muutosta ja sen vaikutusta myös sisällöntuotantoon.

Lue myös Minna McGillin ajatuksia Moniulotteisuus heijastuu aikakausmedioiden arvoissa -jutusta.

Tutustu koko ohjelmaan
Ilmoittaudu tapahtumaan