Kuvagalleria

Moniulotteisuus heijastuu aikakausmedioiden arvoissa

”Aikakauslehden lukijoita ei yhdistä enää pelkkä ikä, kuluttajasegmentti tai paikkakunta, vaan usein myös arvomaailma. On siis mentävä lukijasuhteessa pintaa syvemmälle ja aistittava kunkin ajan ydinkysymykset”, Kodin Kuvalehden päätoimittaja Minna McGill korostaa.

McGillin mukaan lehden lukijoissa korostuu vahvasti välittäminen ja yhteinen hyvä. Arvopohdinta kiinnostaa selvästi.

”Saamastamme palautteesta aistin, että suuri suomalainen keskiluokka on heräämässä hyväosaisuuteen ja haluaa omalta osaltaan vaikuttaa ja muuttaa maailmaa. Lehti voi muistuttaa siitä, mikä elämässä on hyvin ja samaan aikaan herätellä huomaamaan, mikä vielä vaatii korjaamista”, hän toteaa.

McGillin mukaan 5D-maailma vaatii myös 5D-kerrontaa eli ihmisestä ja maailmasta on kerrottava moniulotteisesti, unelmien lisäksi myös elämään kuuluva ristiriita ja keskeneräisyys näyttäen.

”Vielä 90-luvulla, jolloin tulin alalle, kerroimme aikakauslehdissä paljon tarinoita yksinomaan menestyjistä. Se oli sen ajan esikuvallisuutta. Nyt on mietittävä, miten esikuvallisuus ilmenee tänä päivänä. Se ei ole välttämättä menestymistä, vaan jotain ihan muuta”, McGill huomauttaa.

Arvopohdinta ja asioiden syvyyttäminen tuo myös merkityksellisyyden tunnetta itse sisältöjen tekemiseen.

Kodin Kuvalehden päätoimittaja Minna McGillillä on yli 20 vuoden kokemus aikakauslehtikerronnasta. Mitä enemmän puhutaan tekoälystä, digitalisaatiosta ja robotisaatiosta, sitä enemmän häntä kiinnostaa ihminen.

Minna McGill pohtii Mediapäivässä Savon Sanomien vastaavan päätoimittajan Seppo Rönkön kanssa, mihin arvoja tarvitaan. Keskustelua voi seurata Arvosalissa klo 12.30 alkaen.

Lue myös Seppo Rönkön ajatuksia Maakuntalehden arvoihin kuuluu hengenluonti -jutusta.

Tutustu koko ohjelmaan
Ilmoittaudu tapahtumaan