Kuvagalleria

Oppimateriaalit verkossa – virolainen Star Cloud loi uuden toimintamallin

Opiq on virolaisen Star Cloud OÜ:n kehittämä oppimateriaalien verkkoalusta. Toimitusjohtaja Antti Rammo ja luova johtaja Hendrik Väli esittelevät Mediapäivässä alustaa ja siihen liittyvää toimintamallia.

”Star Cloudin idea digitaalisista oppimateriaaleista ei ole mitenkään uusi, asiasta on puhuttu alalla jo pitkään. Toteutuksiakin on jo olemassa useampia”, Antti Rammo kertoo.

”Oleellisempaa toiminnassamme onkin konsepti ja toimintamalli eli miten materiaalit suunnitellaan, luodaan digitaaliseen muotoon ja saadaan niitä tarvitsevien tahojen saataville”, hän jatkaa.

Rammo ja Väli korostavat, että he eivät ole tuoneet markkinoilla uutta, mullistavaa ideaa, vaan kokonaistoteutuksen, joka on vaatinut tunteja ja taas tunteja kovaa työtä.

Opiq-alustassa huomionarvoista on myös uusi lähestymistapa eli käytettäväksi ei tarjota tietyn aineen tai tietyn luokka-asteen oppikirjoja, vaan kaikki opetussuunnitelman mukaiset materiaalit.

”Tavoitteena on tehostaa oppimista ja tehdä siitä kokonaisvaltaisempaa”, Rammo toteaa.

Rammon mukaan Opiq on otettu hyvin vastaan. Jotkut koulut käyttävät sitä kokonaisuudessaan, toiset vain osia.

”Me tarjoamme alustan ja mahdollisuudet. Riippuu koulusta, opettajista ja koululaisista, miten ja missä laajuudessa he alustaa hyödyntävät ja miten he kokevat saavuttavansa oppimistavoitteet sen avulla”, Rammo kertoo.

Kustantajien hinnoittelulla on keskeinen merkitys Opiq-alustan tilausmaksuun. Opiq tarjoaa materiaaleja Viron suurimmilta kustantajilta, joiden hallussa on 85 prosenttia perinteisestä oppikirjamarkkinasta.

Star Cloudin Antti Rammo ja Hendrik Väli esiintyvät Mediapäivän Kasvusalissa tiistaina 13.11. klo 12.30.

Tutustu koko ohjelmaan
Ilmoittaudu tapahtumaan