Kuvagalleria

Päättäjäpaneeli pureutuu mediapolitiikan kovaan ytimeen

Mediapäivän päättäjäpaneelissa 13. marraskuuta pureudutaan toimialan ydinhaasteisiin. Agendalla ovat muun muassa median yhteiskunnallinen merkitys, mediatuotteiden verotus, kilpailuasetelmat sekä jakelu.

Mediapolitiikasta ja medialiiketoiminnan tulevaisuudesta keskustelevat valtiovarainministeri Petteri Orpo (kok.), liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner (kesk.), puheenjohtaja Antti Rinne (sd.) ja varapuheenjohtaja Maria Ohisalo (vihr.). Keskustelun vetää toimittaja Eeva Lehtimäki.

”Kerromme mediatoimialan tarpeista ja tavoitteista päättäjille ja vaikuttajille kiihtyvällä tahdilla eduskuntavaalien lähestyessä. Mediapäivässä jatkamme avointa ja suoraa vuoropuhelua poliitikkojen kanssa”, sanoo Medialiiton hallituksen puheenjohtaja, Keskisuomalainen Oyj:n konsernijohtaja Vesa-Pekka Kangaskorpi.

Kangaskorven mukaan digitaalisten julkaisujen arvonlisäveron alentaminen pitää toteuttaa kotimaassa heti kun mahdollista. ”Myös printin arvonlisäveron alentaminen pitää ottaa vakavasti pohdintaan, koska se on tasapuolisin tapa tukea ja turvata kotimaista mediaa”, hän sanoo.

Kangaskorven mielestä median edustajien on kuunneltava herkällä korvalla poliittisia johtajia maailman muuttumisesta.

”Silti median on edelleenkin toimittava vallan vahtikoirana. Toimiva demokratia ja avoin poliittinen kulttuuri edellyttävät moniarvoista ja monimuotoista mediaa sekä rakentavaa keskustelua sen toimintaedellytyksistä. Nyt keskustelua mediasta käydään liikaa eliitin ehdoilla. On tärkeää puhua siitä, miten yhteiskunnankin toimin turvataan ihmisille tasa-arvoiset oikeudet olla median äärellä. Muun muassa postipalvelut ovat osa tätä keskustelua.”

Tutustu koko ohjelmaan
Ilmoittaudu tapahtumaan