Kuvagalleria

STT:n ja Namian Pikkulintu helpottaa toimitustyötä

STT Pikkulintu on toimitustyötä helpottava ja automatisoiva työkalu, jonka testaaminen arjen uutistyössä on jo aloitettu uutistoimistossa.

STT:llä Pikkulinnun avulla seurataan esimerkiksi kansainvälisten medioiden Suomea käsittelevää uutisointia ja lainsäädäntötyön etenemistä eduskunnassa. Lähiaikoina STT Pikkulintua on tarkoitus testata myös muissa uutistoimituksissa, jotta työkalun kehittämisen tueksi saadaan lisää käyttäjäkokemuksia. Yleisemmin se tulee saataville ensi vuonna.

STT on kehittänyt Pikkulintua yhdessä ohjelmistoyhtiö Namian kanssa. STT:n ja Namian aiempia yhteistyöprojekteja ovat esimerkiksi rikos- ja oikeusprosessien seurantaan tarkoitettu STT Vainu sekä STT Tarkkailija, jonka avulla seurataan uutisten läpimenoa asiakasmedioissa.

”STT Pikkulinnun kaltaisten eri mediatoimijoita hyödyttävien palveluiden kehittäminen on luonteva ja keskeinen osa STT:n strategiaa”, sanoo toimitusjohtaja Kimmo Pietinen.

STT ja Namia ovat Mediapäivä 2018 -tapahtuman yhteistyökumppaneita. Pikkulintuun voi käydä tutustumassa yritysten yhteisellä ständillä.

Tutustu koko ohjelmaan