Kuvagalleria

Toimittajan kyberturvallisuusopas julkaistaan Mediapäivässä

Tietoverkkojen kautta tehtävät tietomurrot, palvelunestohyökkäykset, haittaohjelmat.. Kyberuhat ovat arkipäivää, myös toimittajille.

Toimittajan kyberturvallisuusopas tarjoaa käytännön keinoja kyberhyökkäyksien varalle. Sen avulla journalisti voi vahvistaa itsensä, materiaaliensa ja lähteidensä digitaalista suojaa.

Oppaan tanskankielisen alkuperäisversion on kirjoittanut Freja Wedenborg, joka kouluttaa toimittajia kyberasioissa ympäri Eurooppaa. Ajanmukaistetusta, suomenkielisestä versiosta vastaa Pasi Kivioja.

Kyberturvallisuusoppaan suomenkielinen versio ”Toimittajan salausopas” julkaistaan Mediapäivässä, ja se jaetaan kaikille osallistujille. Toimittajien ohella opas on ajankohtaista ja tärkeää luettavaa muillekin media-alalla työskenteleville.

Suomenkielinen opas on syntynyt Mediapoolin aloitteesta. Poolin tehtävä on turvata median toiminta Suomessa kaikissa olosuhteissa. Pooli tukee tiedonvälityksen teknistä ja tiedollista varautumista kriisitilanteisiin ja varmistaa siten osaltaan sananvapauden toteutumista.

Mediapoolin toiminnan rahoittaa Huoltovarmuuskeskus. Pooli on yksi Mediapäivän yhteistyökumppaneista.

Tutustu koko ohjelmaan
Ilmoittaudu tapahtumaan