Mediapäivän paneelissa äänessä nuoret mediantekijät – miten toteutuu alan sisäinen vastuullisuus?

Kuva: Ilmari Fabritius/Yle

 

Mediapäivässä päästetään ääneen nuoren sukupolven mediantekijät, kun paneelikeskustelussa aiheeksi otetaan media-alan sisäinen vastuullisuus.

Media-alan vastuullisuus ei rajoitu pelkästään tuotteiden tasolle, vaan vastuullinen toiminta näkyy myös alan yritysten sisäisissä toimintatavoissa. Kuinka toimitaan vastuullisesti työntekijöiden kannalta – miten uudet työntekijät perehdytetään työhönsä, miten työntekijä voi työhön itse vaikuttaa, millaisia paineita he kokevat työstään?

Mediapäivän paneelissa päästään pureutumaan media-alan sisäiseen vastuullisuuteen nuorten mediantekijöiden kanssa. Ylen politiikan toimittaja Robert Sundman vetää paneelin. Ääneen pääsevät Otavamedian tuottaja Vilja Sorsa, podcastaaja ja toimittaja Anni Lindgren sekä Ylioppilaslehden toimitussihteeri Sonja Parkkinen.

Paneelissa keskustellaan muun muassa työn sisäisistä paineista. Pääsemme myös kuulemaan nuorten tekijöiden näkemyksiä työyhteisön vastuullisista toimintatavoista.

Panelisteilla on kaikilla takanaan pitkä ura median parissa. Paneelin vetäjä Robert Sundman on aloittanut työt television parissa jo lukioikäisenä. Hän on päätoimittanut Improbatur-lehteä ja Ylioppilaslehteä. Hän toimii parhaillaan Ylellä politiikan toimittajana ja toimittaa suosittua Jaa, ei, tyhjiä, poissa -ajankohtaispodcastia sekä Yle Uutiset Rec -YouTube-kanavaa.

Vilja Sorsa on ennen Otavamedialle siirtymistään työskennellyt journalistina niin tekstin kuin radionkin parissa. Hänellä on myös kokemusta videoiden tuottamisesta ja ääninäyttelystä.

Anni Lindgren puolestaan on toiminut journalistina niin mediataloissa kuin freelancerina. Nykyään hän tekee työnsä ohella juttuja Ulkopolitiikka-lehteen ja on yksi The Ulkopolitist -podcastin juontajista.

Sonja Parkkisella on kokemusta journalismista niin paikallislehdissä, Yleisradiossa kuin Hesarissakin. Parhaillaan Sonja työskentelee Ylioppilaslehdessä toimitussihteerinä.

Tutustu Mediapäivän ohjelmaan

Ilmoittaudu Mediapäivään